Home Page

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

Üdvözlet a Bankrot kalandozó csapat feljegyzései között!

Ez a csapat elszánt tiszta szívű hősökből áll akik nem tudnak helyesen írni, nadrág nélkül mászkálnak, rasszista poénokkal illetik a társaikat, nem viszik vissza a bérelt a lovaikat, két hetet töltenek az egyik megbizatásuk pincéjében, ezen felül félszerzeteket dobálnak kocsmákban, asztalokat törnek, ittas rendbontás miatt látogatják a városok tömlöceit, viszonylagos rendszerességgel fekszenek ki a harcmezőn majd látogatják az istenségeket feltámasztásért alkudozva amire amúgy sincs pénzük, goblinokat dobálnak veszélyes rúnákra, kereskedőket vernek át és varázslókat ijesztegnek hátulról. Ezenfelül komoly taktikákat dolgoznak ki majd fújnak visszavonulást, rabszolgáknak játsszák meg magukat aztán amikor rájönnek hogy ez nem is volt olyan jó ötlet fejvesztve menekülnek, duergár lányok lepedőit gyűrik össze, kedvelik a színesfémet, és most éppen sötétebb utakon járnak, mint szoktak… Szóval ezek a srácok nem azok a tipikus hősök. Ők ízig vérig elfek-sárkányfattyak-törpök-félszerzetek, és amit tesznek, saját kemény megfontolásukból teszik. Ne húzz ujjat velük, mert a végén még neked lendítenek egy zsinóron lógó követ.

A Kalandmesterük egy váltakozóan lágy- és keményszívű túlmotivált egyén, aki hol megkegyelmez életüknek, hol pedig rémálmok közé csöppenti hőseinket.


A csapat tagjai

(emberi ABC sorrendjében, mert amúgy ezen is összevesznének):

Falkrunn

Falkrun (Gandi, Ivan) – A törp harcos, aki nem szeret a múltjáról beszélni, de annál szivesebben hasítja ketté goblinok koponyáját hatalmas csatabárdjával

Myrzyne Kilval

Myrzyne Kilval (Balázs) – A rejtélyes drow nő, feszes bőr ruházatban, kezében nyílpuskával. Nem is kellett több hogy csatlakozhasson a csapathoz, ki kellett ejteni ajkain a szavakat “duergarokra vadászom”.
Medrash

Tickwick Sparkstealer (Tunyó) – Az ember varázsló aki Thunderspireben nőtt fel. Irhája épségét a többieknek köszönheti, akik a Bloodreaverektől mentették meg.

Falkrunn

Ursum Torrhen (Tunci) – A duergar sámán (vagy sármőr?), akinek idézett medvéjétől csak a pénz utáni vágya nagyobb.

VedranVedran (Dani) – Az elf rogue, aki szkeptikus és cinikus megjegyzései jócskán ellensúlyozzák javarészt ügyetlen célzását.

A Bankrot naplója

Ez természetesen nem a teljes napló, hanem csak az ami Thunderspire-ben történt velük. A shadowfelli várban történtekről Keep On The Shadowfell – Kaland Naplo bejegyzései között olvashatsz.


A Napló napokra bontva:
(a zárójelben található szám a Thunderspireben töltött nap sorszámát jelöli)

(1) Mirtul 7. napja || (2) Mirtul 8. napja || (3) Mirtul 9. napja || (4) Mirtul 10. napja || (5) Mirtul 11. napja || (6) Mirtul 12. napja || (7) Mirtul 13. napja || (8) Mirtul 14. napja || (9) Mirtul 15. napja || (10) Mirtul 16. napja || (11) Mirtul 17. napja || (12) Mirtul 18. napja ||


És ugyanaz a napló játékalkalmakra bontva:


01. Játékalkalom – 2012. Július 11. Szerda

01 Fallcrestben, ismét ,

Thunderspire Prológus – Utazás a Föld középpontja felé
(Mirtul 7. napja)

A csapat ismét Fallcrestbe utazik, itt meglátogatják Nimozarran-t. Majd értesülnek egy új küldetésről, ami egyenesen a baljóslató Thunderspire hegy gyomrába vezet. Útvezetőjük egy házsártos duergar, Ursum Torrhen. Nem sokkal mielőtt megérkeznének a Seven Pillared Hall-ba, megakadályozzák hogy Tickwick Sparkstealert láncba verjék a Bloodreaverek.


02. Játékalkalom – 2012 Július 15. Vasárnap

Seven Pillared Hall és a Tower Of Sunset titkai
(Mirtul 8. napja , Mirtul 9. napja , Mirtul 10. napja)

A fiúk igyekeznek segíteni Saruun mágusai egyik hírszerzőjének. Arra panaszkodik hogy futár küldetései alkalmával borzalmas gargoyleok tartják rettegésben. Miután a csapat meglátogatta a Tower of Sunset-et, és kitakarította az alsó szintet, taktikai megfontolásból visszavonul. Na jó, igazából a farkát a lábai közé húzza és vonítva menekül… Ezután bölcsen inkább a városban próbál információt szerezni.


03. Játékalkalom – 2012. Július 19. Csütörtök

A nyomozás folytatódik. Chamber Of Eyes
(Mirtul 10. napja , Mirtul 11. napja)

Miután egyre több dolgot tudnak meg a város szövevényes kapcsolatairól úgy döntenek, ketté oszlanak. Ursum szétnéz a Grimmerzhulok felé, a többiek pedig feltérképezik a Bloodreaverek tanyáját, hiszen ezért jöttek ide elsősorban! Ám egy kis túlerőbe botlanak, ezért vissza szaladnak a kapzsi duergarért.


04. Játékalkalom – 2012. Július 24. Kedd*

Chamber Of Eyes – Az antiklimax
(Mirtul 11. napja )

A megerősített csapat gőzerőval ügyködik a Bloodreaverek kiírtásán. Érdekes, hogy talákoznak két duergarral is a Bloodreaverek soraiban. Nem is tellik sokba, szemtől-szembe találják magukat Kranddal, a rabszolga hajcsárok vezérével. Ja, és egy piszok nagy farkassal is!
De hoppá! A rabszolgák sehol! Némi mészárlás után Krand ládikójában találnak egy levelet, amiben érdekes szálakra derül fény.


05. Játékalkalom – 2012. Augusztus 1. Szerda

A Romantika Setét Oldala
(Mirtul 12. napja)

A Chamber Of Eyes utolsó termében Errich egy kis szerencsejátékozásba kezd a Bloodreaverekkel. Elejében elég jól halad a dolog, később azonban fény derül a turpisságra, így a fiúk kényszerülnek átvágni néhány torkot.
Visszatérnek a Seven Pillared Hall-ba, ahol egyre csak a Grimmerzhul duergarok felé terelődik a gyanú a rabszolgák eltünésével kapcsolatban. Torrhen saját testi épségét nem kímélve veti magát Kedhira karjaiba. Mindent a csapatért! Arany szíve van ennek a duergarnak…


06. Játékalkalom – 2012. Augusztus 9. Csütörtök

Az “igazán frappáns” terv

(Mirtul 12. napja)

A nyomokat átgondolva, a csapat elindul a Horned Hold-ba a térképpel amit Torrhen Kedhira hálószobájában szerzett. Útjuk során a labirintusban találkoznak egy önjelölt királlyal.
Horned Hold kapujához érve a csapat nem mindennapi megoldással rukkol elő a bejutást illetően. Arra azonban már nem gondoltak, hogy a kis színjátékuk mennyire mélyen szippantja be őket a duergar erődítménybe.


07. Játékalkalom – 2012. Augusztus 16. Csütörtök

Fordul a kocka

(Mirtul 12. napja)

A rabszolgákat a duergarok kézről kézre adják, amíg végül ki nem kötnek Murkelmor Grimmerzhul színe előtt. Torrhen egyezkedésbe kezd, a fiúk egészen jól színészkednek. Murkelmor elküldeti az új szerzeményű rabszolgákat a tömlöcökhöz, ahol a csapat tagjai megpillantanak egy tucat másik rabszolgát. Tudván hogy innen lejjebb már nem csúszhatnak, a fiúk egy elkeseredett harcba fognak.


08. Játékalkalom – 2012. Augusztus 22. Szerda

A Nagy Szökés

(Mirtul 12. napja , Mirtul 13. napja)

A társaság izgalmak közepette kikecmereg a Horned Holdból, és visszatér a Seven Pillared Hold-ba, ahol meglehetősen körültekintően mozognak. Ennek ellenére a szemfüles Charrak mégis kiszúrja a lopakodó Vedran-t, és kézbesít neki egy levelet. Ezután a társaság felbérli Terrlen-t hogy vezesse el őket a hegy gyomrába, ahol ők trogloditákat keresnek…


09. Játékalkalom – 2012. Szeptember 6. Csütörtök

Gyanúk és igazolások

(Mirtul 13. napja , Mirtul 14. napja)

Kikecmeregve a hegy mélységeiből, a társaság visszatér a Seven Pillared Hall-ba. Itt hárommá oszlanak: Tickwick és Falkrün meglátogatja Phaledrát, Vedran és Errich feltérképezik az Ex-Grimmerzhul Trading Postot, Torrhen pedig a kocsmában vedeli a duergar sört. Ezután “összebarátkoznak” Bruggal, a helyi rendfenntartóval, majd elhatározzák hogy hitelt adnak a levélnek amit Charrak kézbesített nekik ismeretlen feladótól.


10. Játékalkalom – 2012. Szeptember 20. Csütörtök

A Bronz Ereje

(Mirtul 14. napja)

A csapat próbál valamiféle kiutat találni a szorult helyzetből, amiben a múltkori játék alkalmával cseppentek. A probléma megoldásával újabb sötét titkok kerülnek napvilágra. A történet egyre inkább bonyolódik, és a szálak érdekes helyekre vezetnek.


11. Játékalkalom – 2012. Október 01. Hétfő*

Változik a felállás

(Mirtul 15. napja)

Egy kis könnyed kocsmai verekedés két drow-val. Az Ordinator Arcanis-ról kiderül, hogy igazából ő Orontor. Orontor megbízza a csapatot Paldemar felkutatásával és kivégzésével. A csapat drow alakban folytatja útját.


12. Játékalkalom – 2012. Október 08. Hétfő

A Drow-Duergar barátság mélyítése

(Mirtul 15. napja)

A csapat úgy dönt, hogy megpróbálja befoglalni a Grimmerzhul Trading Post-ot. Sikerül is megegyezniük Bruggal a bérleti díjban. Miután mindenki szétpakolta holmiját, elindulnak a Horned Hold felé, ahol belebotlanak Myrzyne Kilval-ba, aki csatlakozik hozzájuk mondván, ő maga is duergarokra vadászik. Hosszas taktikázás és szürcsölés után, úgy döntenek, hogy berúgják a hátsó ajtót…


13. Játékalkalom – 2012. Október 15. Hétfő

Túlerő

(Mirtul 15. napja , Mirtul 16. napja)

…az ajtó túloldalán pedig meglepődve konstatálják, hogy a három nap alatt amióta utoljára itt jártak, a duergarok sem ültek ölbe tett kézzel. Meglepően hatásos erődemonstrációnak lesznek tanúi. Maga Murkelmor Grimmerzhul is bele veti magát a csatába, vállvetve egy pár elit duergar harcossal. Miután Falkrünt majdnem péppé zúzzák a duergarok, a csapat visszavonulót fúj a Seven Pillared Hallba, ahol eltölik az éjszakát, és másnap reggel üzletelni indulnak… Színesfémmel.


14. Játékalkalom – 2012. Október 22. Hétfő

[K]út a pokolba

(Mirtul 16. napja)

Megszületik a döntés, hogy követik a térképet ami a Tieflingeknél volt. Irány a Well Of Demons. Azonban úgy tűnik, ide egyáltalán nem egyszerű bejutni. És bizonyossá válik, hogy kevesebben jönnek ki onnét élve, mint ahányan bementek


15. Játékalkalom – 2012. Október 29. Hétfő

Szellemek és disznósuttogók

(Mirtul 16. napja)

A csapat úgy dönt hogy megalszik. A pihenés során meglehetősen morbid álmokat látnak. Majd a Well Of Demons feltérképezése folytán a kalandorok egyre több ajtóba ütköznek. Az impozáns komplexus egyik szegletében még egy túlvilági találkozásra is sor kerül. Ezután pedig megoldódni látszik egy régi rejtély …


16. Játékalkalom – 2012. November 5. Hétfő

A kutyaütők

(Mirtul 16. napja , Mirtul 17. napja)

Miután visszaszolgáltatták Rendil-t Ulthandnak és felszárították a könnyeiket, a fiúk megpihennek a városban. Kora reggel neki iramodnak a Well Of Demonsnek. Kitakarítanak egy kennel-t, és először szembesülnek egy más síkról való lény erejével.


17. Játékalkalom – 2012. November 19. Hétfő

“Tükröm, tükröm mondd meg nékem… Hová lettek a többiek?”

(Mirtul 17. napja)

A kis szentélyben a csapat rátalál egy meglehetősen visszataszító könyvre. Abból kiindulva amit a minotaurusz mondott nekik amikor megérkeztek a Well Of Demons-be, a könyv egy lehet a négy tárgy közül amire szert kell tenniük. Némi szimatolás után meg is találnak négy rúnakkal díszített kört, azt gyanítják ezekbe kell a tárgyakat helyezni amikor meglesznek. Mi sem egyszerűbb? Hát nekivágnak a beszerezni azokat. Csakhogy itt a tükrök néha kicsit más képet mutatnak…


18. Játékalkalom – 2012. November 26. Hétfő

Vérfürdő

(Mirtul 17. napja , Mirtul 18. napja)

A tükrökkel teli terem komoly koordinációs készségeket követel meg a csapattól, amikor csukott szemmel próbálnak ide-oda elmenni. Végül szó szerint a szilánkjaira törik az függöny mögötti oltár védelmét. Az oltáron megtalálják Baphomet Arcát – egy fekete fából készült maszkot. Ezután úgy döntenek, meglátogatják a Seven Pillared Hall-t. Rothar kocsmájában fogyasztják a reggeli sör és patkány csirke adagjukat, amikor felfigyelnek egy meglehetősen zaklatott sötét figurára. Fül Krúnia beszélgetésbe elegyedik vele, végül pedig megegyeznek benne hogy az utuk közös is lehet! Így Ioen Rashid csatlakozik a félelmet nem ismerő Bankrot csapathoz. Újult erővel csapnak a lovak közé a Well Of Demons-ben, ahol egy meglehetősen fura terembe masíroznak be: A terem két medencéből áll, ami nyakig van vérrel. A terem két végében kolosszális minotaurusz szobrok őrzik az ereklyét: a túloldalon lévő fényes tárgyat. Az “én belemasírozok a nyakig érő vérbe” taktika úgy tűnik felmérgelte a “szobrokat”, és egy démont is aki a vérben fürdött eddig…


19. Játékalkalom – 2012. December 3. Hétfő

**

(Mirtul 18. napja)

Néhány kijózanító pofon után a csapat kezdi magát összeszedni, taktikázni. De ez még mindig nem megy olyan könnyen, mert a minotaurusz szobrok minden suhintása kisodorja a talajt a lábaik alól, és a korbács visszahúzza őket a vérmedence felé. Esnek, kelnek és bukdácsolnak. Ám néhány “kölcsöncsapás” után nyilvánvalóvá válik a társaságnak hogy ezek a szobrok nem sebezhetetlenek. Így egy részük azon van, hogy a szobrot verje szét, a másik része pedig próbálja lefoglalni a démont aki kijött a vérmedencéből. Torrhen medvéje kimagaslóan teljesít, szétzilálja a szobor jobb lábszárát, és le is töri a jobb oldali szarvát, majd nemsokra rá a szobor megkapja a kegyelemdöfést. A terem túlsó oldalán hasonló taktikával járnak el, ezúttal azonban Tickwick az, aki tűzgolyóival olvadó viaszfigurává alakítja át a szobrot, amíg Ioen és Myrzyne vállvetve lövik a szobrot takarásból. Miután minden veszély elhárult, Falkrün egyesíti a penge két felét, majd oda adja Torrhennek.
A négy elemből már csak a csengő hiányzik, és a nagy ajtón kívül csak egy helyen nem voltak még. Meg is iramodnak az ajtó irányába. Az ajtó túloldaláról meleg árad, és bűz. Mormolás, sikoltás és torokhangok szűrődnek át az ajtón. De ez még mindig semmi, ahhoz a látványhoz képest ami az ajtó túloldalán fogadja őket…Ha könnyebben feltalálod magad az Adventure Log-ban, akkor azt az előbbi linkre kattintva megtekintheted.


Nyomozási Iroda


Ajtót kérjük becsukni magunk után. Itt vannak a titkos felfedezéseink papírra vetve, s összegségükben csakis itt lelhető meg az összes felderített adat, amelyhez eddig volt szerencsénk és eszünk. Tanácsos óvatosan kezelni őket… (kattints a képre)Naptár


Saját készítésű naptárat használunk
Eltelt idő összegzése


Rövid összegzés arról, hogy melyik nap mivel töltötték a csapat tagjai az időt. (kattints a képre)
A Holtak Könyve


Itt megtalálni mindazokat, akik a Bankrot csapattal találkoztak utoljára. Ezen felül megtalálható itt egy táblázat is arról, hogym melyik ellenségből hányat tettek el láb alól a fiúk, és azok hány XP-t hoztak nekik ezzel. (kattints a képre)Thunderspire Térképe


A játékosok már bebarangolták Thunderspire egy részét, így már van róla fogalmuk mi melyik irányban található a labirintusban. Ezen a térképen megtalálható a labirintus vázlata, és néhány gyors jegyzet mi micsoda, és honnan hova mennyi időbe telik eljutni.(kattints a képre)A Horned Hold térképe


A duergar erődítmény térképe, ahogy azt a játékosok ismerik (kattints a képre)

Siratófal


A Bankrot nem mindig (csak) ezekből a figurákből állt. Többen csaltakoztak, változott a hősök száma. A Siratófalon megtalálod azokat, akik a csapat oldalán harcoltak egy darabig. És számukra ez végzetes hibának bizonyult… (kattints a képre)

Háziszabályok


Egy kicsit megfejeltük a könyvben leírtakat néhány saját, és néhány kölcsönvett szabállyal. (kattints a képre)

Home Page

Bankrot pedjaster