Thunderspire - Negyedik Nap

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

HomeAdventure LogCharactersWiki MainCluesMásodik játékalkalom – Seven Pillared Hall, és a Tower Of Sunset titkai (01.10.2012 – Hétfő)

Mirtul 10. napja (Negyedik Nap Thunderspireben)

Tower Of Sunset

Miután megpihentünk, Vedran gyorsan felbátorkodik az felső emeletre, majd követik Falkrün és Torrhen. Ahogy kutatják eme legmagasabban álló szobát, lecsap rájuk két kőkemény gargoyle. Szerencsétlen manőverek közepette, nem egy béna ötlettel átszőve, kereket oldunk a túlerő veszélye elől. Terlennel ki si futunk, kifizetjük neki a maradék tizenöt aranyat, s megbeszéljük, szükség esetén hol találkozhatunk majd újra.


Seven Pillared Hall

A három vakmerő elmegy sörrel gyógyítani friss sebeiket a Half Moonban, amíg Tickwick Sparkstealer és Errich elmennek beszámolni Orontorhoz. Utána végre felkeresik Charakot, ki tizenhárom aranyért s egy tekert cigiért elmondja az legfrissebb pletykákat:


  • Ordinator Arcanis, az igazságszolgátlató mágus már egy ideje nem hagyja el tornyát, gyanítható hogy ez hamarosan bekövetkezik. Sokan félnek ettől.

  • A bloodreaver-ek egy falura csaptak le és rabszolgákat vittek el, feltehetően a Chamber of Eyes felé, ahol sok száj szerint nagy a sürgés-forgás

  • Brugg, az ogre, a mágusok jobb keze, politikai piszkos munkás, s ezért szabadon tevékenykedhet, ami nem is lenne gond, ha az alak nem lenne egy agresszív rettenet

  • Akármilyen közhelynek is hangzik, sok mindenkinek köze van sok mindenhez

  • Továbbá megígéri, hogy utána jár a gargoyle-oknak, amiért cserébe pénzt ígérünk.

A kocsmában agyalunk mitévők leszünk ezek után. Nincs kizárva, hogy Paldemar, belátván, mi is történik valójában a környéken, lelépett valami okból. Vagy éppen ő lenne a főkolompos? Minden esetre kiszavazzuk, hogy kapcsolatba lépjünk Surina-val, mivel megeshet, hogy csatlakozna csapatunkhoz. Tickwick anyja figyelmeztet minket, hogy Surina egy önfejű, önszívű sárkányszülött, s hogy legyünk elővigyázatosak vele.

Errich és Tickwick rövid kérdezősködés után rá is találnak. A beszélgetés Tickwick tárgyaló és blöffölő képességeinek (és nem Errich hírhedt sármjának) köszönhetően kiszámíthatatlanul végződik. Surina impjével, Mezzothraxiar-al, ki mellette áll, elárulja, mi a szent küldetése. Ki akarja kergetni, majd irtani a duergar-okat és a sötét elfeket előbb a Seven Pillared Hallból, utána pedig egész világunkból. A mágusokat szükséges rossznak tartja, mivel sok kelletlen alak lófrál manapság, s ezek a vezetők kordában tudják őket tartani. Egyértelművé válik az is, hogy eléggé szembetűnő társasággá lett kicsiny csapatunk a napokban. Azzal vállnak el, hogy egymás figyeljük, s amíg nem törőnk borsot egymás ügye felett, addig jóban leszünk. Na meg Surina megígérgetteti Tickwickel, hogy amikor eljön a szent háború ideje, akkor őt hívja elsőnek, az első sorba.
Miután visszajöttek a fogadóba, három részre oszlik a csapat, ki-ki saját feladatát űzvén. Errcih odaadja fekete gyöngyét Falkrünnek, s ő Tickwickel megindul a Deep Gem Company-ba, hátha megtudhatnak többet e tárgyról, meg az elkobzott gyűrűkről. Errich és Vedran Noristohoz indulnak információért, míg Torrhen a Grimmerzhul Klánhoz ugyanazért (meg némi észhez térítésért).A Holtak Könyve – Második játékalkalom
Harmadik játékalkalom – A nyomozás folytatódik. Chamber Of Eyes (19.07.2012 – Szerda)

Tickwick és Falkrün a Deep Gem Company-ban végzik dolgukat, ahol törpék sokasága teszi-veszi munkálatosságát. Egy pult mögött megpillantanak egy egy dolgában magabiztos törpefőnököt. Tickwick elkezd odanyomulni, mire Falkrün nyugtatja az erre morfondírozó fajtársait. A pult mögül Ulthand vezérel.
Nem sokat tud a felszínről, így nem is sok információval tud szolgálni, amelyek nem a hegyen belüli ügyeket illetik. Viszont megbíz bennünket az elveszett hátasa, Rendill a vaddisznaja előkerítésével. Gnollokra gyanakszik, hogy azok mészárolták le munkásait a labirintusok tekervényeiben. Falkrün törpeszavát adja, mire kap Uthandtól egy munkáskesztyűt szagmintának, és idomítási utasítást: Rendillnek ugyanis fütyülgetni kell és cuppogtatni szükségeltetik, másképp könnyen ellenünk fordulhat. Ezt pedig kevesen szeretnék.
A fekete gyöngyöt Uthand megcsodálja, szakértői hozzáállással figyeli, s ritkán szép minőségi tulajdonságai miatt kínál érte 500 aranyat, ám eme üzlet kimenetele Errich döntésétől függ majd.

Időközben…

Errich és Vedran Norristohoz indulnak. Annak háza nagy, labirintusi kövekből lett megépítve. Miután benyitottak, megszeppenve tapasztalják, hogy Norristo nem félszerzet, ahogy a pletyka meghazudta nekik, hanem tiefling. Szárított növények között Errich csak előremerészkedik a pöfékelő tulajhoz, annak érdekében, hogy ne essenek ki teljes nyálaknak. Eszébe vésve bajtársa különös érdeklődését, megkérdi Norristot, hogy tud-e a bolondító petrezselyemről. Enyhe meglepetésként éri ez a tieflinget, s megígéri, hogy cirka 10 arany per 5 személynyire valót próbál szerezni.

Majd…

Összefutunk félúton, mire Falkrün lenézően tekint Vedran és Errich gyávaságára, ám ezt gyorsan elfelejti, mivel annyiban marad a csapat, hogy Tickwicket és Falkrünt a másik kettő bevárja a fogadóban sörrel és étekkel.

Miközben Vedran ámulatára Errich zsebeléssel próbálkozik sikertelenül, a törpe és a varázsló lelépnek Noristohoz.

„Kihez van szerencsém, jó uram?” manipulálna a törpe, hátha kedvelői előnyre tesz szert; ám Tickwick gyorsan helyre hozza a morális hozzáállást: „Jó napot, Norristo.”
Azt mondja, hogy ő a Fallcrest-i Azaer Ház kirendeltségét működteti itt, s megkér, ne verjük nagydobra a nevét. Több információért Vadriárh-ot ajánlja, az alacsony és kopasz embert.

Miután összegyűlt a Half Moon Inn-ben (vagy ahogy viccből nevezzük most, Half Moon Incorporated), Tickwick félrevonul az anyjához, Era-hoz. Ott rálel Bennik-re is, a helyi bárdra, aki érzi, jön az ihlet, csak kellene hozzá egy kis segítség, s hátha Tickwick új, „fura társaságáról” tudna dalolni valamit…
Az ifjú varázsló diszkréten figyelmezteti az anyját, hogy tisztelet ide vagy oda, de az Errich-el vigyázzon, ugyanis az rá (az anyjára) van indulva.
Errich még mielőtt még az ingyen sör megérkezne (ugyanis Era vendégei vagyunk egész este), kiugrik egy cigire és (pénze híján) semmi másra Charrakhoz, utána pedig megkeresi Vadriárh-ot. Az ürge, furán tikkel, paranoiát sugároz. Mintha el akarna mondani valamit, de nem bír. Nem érdekli nagyon sok dolog, a pénz nem motiválja, Errich nem tudja szóra bírni. Ám, próbálkozik addig-addig, míg Vadriárh idegesen el nem küldi magától.

Era-tól kér tanácsot Tickwick, Vadriárh-al kapcsolatban, aki kideríti, hogy a Bennik-el szokott az szót váltani. A bárd megigéri, hogy elhozza a fickót (és fejből nem énekel többet Tickwick gyengéiről), ha a Bankrot csapat megdalosítja saját hőstetteit, amit majd ő a repertoárjába bír majd sorolni.

Errich és Tickwick között nő (!) a feszültség az utóbbi nevelőanyja miatt. Falkrünben ideális mennyiségű sör van. Errich kiáll szájharmonikázni, s mire befejezi, Bennik behozza magával Vadriárh-ot, aki hátizsákját óvja, melyben könyvei, iratai rejlenek.
Bizonygatásba kezdünk. Tickwick örül, hogy közénk fáradt a vendég, mivel mi segíthetünk neki. Vedran lazításra való felhívására kinyög két szót: „Torog – trogloditák”. Ezek után teljesen magába száll, s észlelhetően egy sötétebb aura terjeng körülötte, bár ő maga tisztaszívűnek látszik.

Rövid eszmecsere után, Errich pénzestől kiugrik a térre Charrakhoz, akitől 22 arany és két cigi ellentétében megtudja a következőket:

  • A gargoyleok gyakran szoborrá merevednek amikor nem aktívak, és bár se nem látnak, se nem hallanak, már 50 lábról [≈15.5m] érzékelik a legenyhébb rezgéseket is; harc közben is megdermedhetnek, s olyankor állóképességük megnő, közben pedig regenerálódnak; ellenük használhat valami varázslat vagy nyíl (mely röptüket megállíthatná), meg az hírhedt XP…
  • A trogloditák a hegy belső részében, víz közelben tevékenykedő békaemberek
  • Torogról nem mond semmit, mivel félő, hogy az majd kinyúl érte, hogy az alvilágba húzza.

Közben felkeressük Terlent, ám annak szüksége van egy pár napra, hogy felkészülhessen az alsóhegybe vezető útra.
Egy pár hiábavaló esti keresgélés után, és megnyugvás előtt újabb pletyka üti fülünket a Chamber of Eyes felöli mozgolódásról.

A csapat aludni tér, ám Falkrünnek nem jön az álom, így beleissza magát. Reggel vizeskannával ébreszti Errich, majd további ingyenes sör ígérete és Falkrün másnapos fájdalmai miatt meg is ússza dolgot.

Thunderspire - Negyedik Nap

Bankrot pedjaster