Thunderspire - Második Nap

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

HomeAdventure LogCharactersWiki MainCluesMásodik játékalkalom – Seven Pillared Hall, és a Tower Of Sunset titkai (01.10.2012 – Hétfő)

Mirtul 8. napja (Második Nap Thunderspireben)

Seven Pillared Hall

Miután megpihentünk eldöntöttük , hogy még egy kicsit szaglászunk mielőtt pengéink alá fektetnénk a bloodreaver-eket. Elég gyorsan meghoztuk a döntést, hogy felkeressük Charakot. Tickwick bennszülött találékonyságának és Falkrün megfigyelőképességének köszönhetően gyorsan ki is szimatoltuk Rothar Kocsmájába vezető nyomát, ám mielőtt még közvetlen kapcsolatba léphettünk volna vele, szembetűnő izgés-mozgásra lettünk figyelmesek a szemben lévő téren, ahol kisebb tömeg kezdett el gyülekezni egy gondtól felizgatott nő körül.

Photobucket

Errich, kis alkatához mérten, besurrant a szóban forgó emberek közé, s megtudakolta miről van szó. A nő Wynn-ként, egy hírvivőként mutatkozik, s panaszából azt lehet levonni, hogy gargoyle-ok rendszerezetten támadják munkája végzése közben, ezzel nem kis gondot okozván neki. Megesett hogy a lények elvették tőle az üzeneteket, vagy éppen a küldeményt. Röpkén az mellett döntünk, hogy jutalom helyében kisegítjük. Miután bemutatkozunk a hölgynek, kideríti, hogy a Sunset Toronyi boszorkányt gyanítja a támadások háttérszerepeseként. Nem tud nagy jutalmat ajánlani a segítségért, viszont egy mágussal való találkát, és némi aranyat (ami Torrhen tarisznyáját üti majd) szerényen felajánl. Nekünk ennyi elég is.
Utánanézünk Terlen a Darkseeker-nek, az idegenvezetőnek, hátha ő labirintusokon keresztül elkalauzolna minket a toronyig. Wynn javaslatára a vámháznál próbálunk szerencsét, ahol Errich két koboldot lát őrt állni az ajtóban, az ablakokon keresztül pedig egy 30 év körülinek saccolható, mogorva úrfit. Tickwick szerint ez az Orontor lehet, s az őrökhöz lépvén beinvitálást kezdeményez, hátha használható információ(k)ra teszünk szert. Azzal a feltétellel, hogy duergar társunkat kint hagyjuk, be is jutunk, mire Torrhen morogva s keresztbetett kézzel ráül fegyverére, felkészülvén az unalomra.
Bent a formalitások gyors letudása után Vedran előadja helyzetünket. Orontor szerint a Sunset Toronyba nehéz el- és feljutni, és ha van bent valaki, könnyen észrevenné a hegyoldalon át közelítőket. Továbbá elmondja nekünk, hol találhatjuk Terlent. Vedran zsoldosos bealítottsága Errichet arra készteti, hogy félrehúzza száját, mivel ha tudatában is van küldetéseink természetével, a szíve mást diktál.
Ám mit is érdekli mindez a nagy mágust, inkább saját gondjaival hozakodik elő, hátha kifacsar egy kis hasznot ő is mibelőlünk. Ahogyan a mágusok összegsége politikai titok, így minket is megér eme lehetséges küldetésünk diszkrét kezelésére. A Paldemar nevezetű mágus, kinek haja barna, köpenye sárga, nemrég eltűnt, s feltételezhetően a labirintusokban rejtőzködik, egymaga. Ez elég nagy ok gyanúra, ezért Orontor szeretné, ha megtudnánk, hol lehet, miben sántíthat. Mivel Paldemar nagy erejű mágus, Orontor kényes óvatosságra int minket. Közben Torrhen elkezd magában beszélni, s fel alá járni. Az esetleges kellemetlen helyzetek kikerülése, és az őrök rosszarcú tekintete lágyítása érdekében Falkrün kimegy, hátha nyugalomra bírja a duergar szentírásról és sörről való beszélgetéssel. A fintor nem sokáig tart, mivel előjönnek a többiek is, s elindulunk a boltba.
Itt bolondító petrezselyem után néz Falkrün, s mivel a többiek nem tudják mire vélni ezt, Falkrün elárulja, hogy egy alkalommal, vagy egy évtizeddel ezelőtt, valaki olyant szórt a sörébe, mire ő pár órára megkergült. Utána megtudta, hogy ez a mocsarakban növő növényfaj alkohollal reagálva, nem leánymóka.
A hidak közelében megleljük Terlent, s miközben Tickwick és Vedran alkudnak vele, Errich megosztja sörét Falkrünnel, miközben Torrhen mellettük duzzog. Mivel Terlen-nek teljhatalma van a labirintusok tekervényei között való ismeretségben, nem sikerül lejjebb hozni a tíz arany per napi árat.

Tower Of Sunset

Mivel mindenki frissen pihent, azonnal be is indulunk az alagutakba, ahol Terlen visz minket, úgy tűnik, össze-vissza. Van, aki megkísérli megjegyezni az utat, de nem sok sikerrel, mivel az útvesztő falai pár perc után már ismétlődni látszanak. Bizonyos idő után egy lépcsőhöz érünk, amely a Sunset Toronyba vezet fel. Diplomáciai okokból hagyunk öt arany előleget Terlen-nél, s kigondolt sorban felmerészkedünk. Az elől haladó Torrhen sercegő tűz hangját s száradó fű szagát érzékeli.
Shadar-Kai Witch
Ahogy felértünk, egy könnyen nyíló ajtót látunk, amelyet Torrhen résnyire benyit. Egy lángoló tűzhelyről tanúskodik suttogása. Lassan kitárja az ajtót, ahol egy nő mosolyogva beinvitál minket. Egyenlőre mi csak feszengünk, mivel a nő lábai körül látunk még két vicsorító, és egy lángoló kutyavadat. Falkrün békét hirdet, ebet etet; Torrhen pedig szavakkal kifejezi kényelmetlenségét a vadakkal szemben, s kérdőre vonja az asszony mivoltát, kinek arca széles vigyorrá torzul.
A házigazda csettintésére az tűzkutya teleportálásba kezd, s Tickwick térdét látja a legízletesebb nasinak. Erre ő őrvénylő késekkel válaszol, s hirtelen felhevül a légkör a csatába menekülő felektől (kivéve Vedrant, aki egy mágikus ütés miatt megvakul, s kiugrik a folyosóra). Lángok lobbannak, varázslatok szállnak, fegyverek zaja rendetleníti a kis toronyszobát az elkövetkező négy percben. Ursum, és egy tüzelementál is előkerülnek, mire Errich egy biztosított lövéssel kilyukasztja a vendégutáló nőstény koponyáját.
Errich egy fekete gyöngyre, jó sok aranyra. S egy orbra tesz szert. Míg ő az utolsót Tickwicknek adja, Falkrün elteszi a boszorkány három gyűrűjét. Megbeszéljük Terlen-nel, hogy egy napot még elidőzünk fent. Erre alszunk harminc órát.A Holtak Könyve – Második játékalkalom

Thunderspire - Második Nap

Bankrot pedjaster