Thunderspire - Hetedik Nap

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

HomeAdventure LogCharactersWiki MainCluesNyolcadik játékalkalom – A nagy szökés (22.08.2012 – Szerda)

Mirtul 14. napja (Hetedik nap Thunderspireben)


Reggel ülünk és azt tárgyaljuk, mitévők legyünk tovább. Először is, vár ránk Terlen, hogy elvigyen minket a trogloditákhoz, ami jól is jönne, mivel örülnénk még egy kis harci tapasztalatnak mielőtt visszatérnénk a Horned Hold-ba (ugyanis számos a seregük). Eldöntjük, veszünk potion-t, még ha drága is, mivel az utóbbi alkalommal, szégyen vagy nem, ez mentett meg minket.

Kicsit tartunk a gonoszságra törő szervezetségre a városban, így eldöntjük, megkíséreljük az észrevétlenebb közlekedést. Így Vedranra bízzuk a feladatot, hogy ellopakodjon Norristo-ig 5db gyógyíros fioláért (kinek boltja előtt egy nagy izzadó őr áll eme alkalommal).

Közben érdeklődik a társaság, vajon törpe sorsosztozkodójuk, hogyan fejtette meg a Horned Hall-i megmentő zár titkát? És akármennyire is bravúros eszességre utalt a kódtörő képessége, még sincs elég esze elmagyarázni a többieknek, főleg Tickwick-nek, aki meg is haragszik ezért. De miután végigírja mindet papíron, egyértelművé válik, hogy minden sor az előzőnek a számait sorolja két számjegyenként (vagyis elmondja hány volt melyik számjegyből egymás mellett):

1 11 21 1211 111221 312211 13112221 1113213211

Mire Vedran visszatért, Errich a soros a lopakodásra, hátha megleli Terlent. Az úton odafelé, Charrak fixálja szemével és beéri a félszerzetet: „Van egy kis probléma…” Ugyanis pénzt kapott azért, hogy átadjon nekünk egy tekercset. Egy kapucnis, felismerhetetlen alaktól kapta, aki félelmet ébresztett benne. Ezért kap némi jutalmat, még többért viszont elárulja, hogy a mai napra a duergárok elkezdtek kipakolni a Seven Pillared Hall-ból. Miután elbúcsúztak, Errich megleli az útikalauzunkat, kinek sört ígér (amire Erra egyre szürkébben tekinget rá).

50 aranyért cserébe le visz minket a hegy mélyébe. Meg is beszélünk egy közeli találkát, addig pedig mi leülünk egy utolsó, út előtti megbeszélésre. Errich elénk rakja a tekercset:

Your actions against the duergar are commendable. I am in a position of power in the evil organization behind the duergar’s actions, and I wish to help you defeat my comrades. I have been seeking a way out of the organization, and I believe you can help me. Follow the attached map so that we can meet in secret. The map shows a small chamber off the Road of Shadows just outside the Seven-Pillared Hall.

Torrhen-nek magánál is jobban bűzlik, de ezen majd később gondolkodunk. Tickwick a levelet a tűzre veti, a mellékelt térkép pedig Errich-nél nyugszik.


The Cisterns

Megleljük Terlent s az bevisz minket az útvesztőkbe. Érezzük, az út lejt, és idővel egyre nedvesebbek, mohásabbak a falak. Egy barlangfolyosóig vezet minket, ahova már nem hajlandó követni, majd kint megvár. Bent három lényt látunk, két trogloditát (kik buzogányokat szorongatnak) és egy szájcsápos, kukacszerű lényt – egy gricket.


A hosszadalmas, nehéz harc el is kezdődik, s nemsokára az ellenséghez csatlakozik még egy sámántroglodita, ki átkokat szór fejeink fölé. Émelygünk a bűztől, bénázunk, potion-t iszunk el egymástól, de a végén csak mócsinggá csapjuk a rossz szagúakat s barlangi kedvencüket. Ez a bankrotkarma.


A Holtak Könyve – Nyolcadik játékalkalom
Kilencedik játékalkalom – Gyanúk és igazolások (06.09.2012 – Csütörtök)


The Cisterns

A trogloditák már nyíllásaikon keresztül gennyeznek, mikor végre rászánjuk magunk, és lesétálunk a relytéjes sötét verem mélyebb részeibe. Óvatosan vizsgáljuk körbe az elénk táruló látványt, mintha még egy utolsó kitöréstől tartanánk. Bár meglepetés támadás nem vár bennünket, a kis társaság hihetetlen óvatosan és körültekintve jár-kel a barlangban. Falkrun egy kritikus pillanatban felfedezi talán életének legbosszantóbb rituálé-rúnarajzát. Amelynek zöld pulzálását rossz jelként tekinti, s szeretné megsemmisíteni. Segítségül hívja egyetlen emberpalántánk varázserejét, ám Tickwick (harci)tűzereje semmi változást nem idéz elő a zöldellő kör halmazállapotán. Míg ők ketten ádáz küzdelmet fordítanak a jel eltűntetésén, a többiek a kőemelvényhez lépnek, s felmérik vajon mihez kellhetett ez a sok tárgy az említett szentély tetején. Addig bóklásznak és tanakodnak, míg rájönnek eme rituálé eredetére, s céljára. Miszerint Torog istenség mágikus rituáléja destruktív energiafelhasználással sziklák, kőtömbök mozgatására alkalmazható. Ursum Torrhen a sarokban lévő csohthalmokat szemügyre véve kiegészíti az előző megállapítást a „véráldozat” kulcsszavával. Miközben a duergar próbálja felismerni a csontok múltbéli gazdatesteit, Vedran csatlakozik Falkrunhez, s megfürdik a pulzáló zöldben. Természetesen semmi sem történik egy tüsszentésen és társai mosolygásán kívül. Mikor Falkrun egy pillanatra elvonja a gondolatait a varázskör mellől, ráfókuszál a csonthegykezdeményekre. Felmászik rája, és elkezd ásni és kutatni az elejében még csontszáraz testvázat alkotó amorf karbonáttömbök közt. Majd ahogy halad lefelé, egyre melegebb, húsosabb közeg következik. Egyszercsak hideg és kemény tárgyra bukkan, ahogy megpróbálja rángatni, második rántásra, előkerül egy pajzs. Nagy az öröm, vicces Vedran is beáll kincskereső kisködmönnek, bár neki csak a szaft maradt. Társai hahotázására kimászik lucskossan, s megpróbálja magát letisztítani. Falkrun mégegy utolsó próbálkozással megpróbálja felvetni a rituáléjel megsemmisítésének tervét, bár hasztalan. Így inkább rávéseti Tickwickkel a rúnajeleket a talált pajzsra. Bye-bye Cisterns! Felkeressük Terrlent, s visszautazunk SPH-ba.

Seven Pillared Hall


Első lépéseink a Halfmoon Inn fogadóba vezetnek bennünket. Erra, Tickwick nevelőanyja az ajtóban fogad. Mitugrász Errich rögtön hegyezi a babot, amint meglátja a halfling milfet. Udvarlásával a társaság, főleg a duergar nevetőizmait tornásztatja. Majd Erra „jajjdeféltelekkisfiam”aggódó anyai monológjára, a „jajjdeanyukámneféltshiszjólvagyokerrevártamőkvigyáznakrám”hízelgően és szeretően, bár kijátszóan előadott válaszával ülünk be az ívóba, nem másért, mint inni, sert, nem is akármilyent, hanem DUERGARSERT! Egy ser, két ser, megérkezik Vadriarh kíváncsian, aki felettébb jól beszél önmagához képest. Figyelmesen végighallgatja a banda meséjét Falkrun szavaiban prezentálva, végül ő kezdi el a regét.

Vadriarh:

„Én már találkoztam a trogloditákkal, kétszer is. Először sikerült elbújnom előlük, de a második alkalom nem volt ilyen szerencsés. Kisértettem a szerencsémet, és kutatni kezdtem utánuk. Ahol persze lefüleltek, nem bántottak, fizikális sebeket nem okoztak rajtam, de megátkoztak, méghozzá cipót „vertek” a számra. Az átoknak köszönhetően nem beszélhettem arról, hogy a trogloditák rá akarták bomlasztani a mennyezetet SPH-ra, így eltűnteni azt a föld gyomrából. Hogy miért? Túl sok lett a nem idevaló lény. Mióta a Minotauruszok eltűntek, felettébb nagy lett a konkurencia a földalatti élet minden területén. De az átkot feltörtétek, aminek köszönhetően el tudtam ezt nektek mesélni.”

A gyengébbjei felkotródnak az álompadlásra, míg Torrhen vállon marja Vadriarhot, s beszélgetésre invitálja egy nedü mellé, aminek hallatán a mocskos törp is visszafordul. Nemhogy sert kér (a rosszabbik nem-duergar fajtából), de még táplálkozni is szeretne a bélpoklos! A két törpszerzet intenzív kihallgatásba kezd. Aminek köszönhetően megtudják, hogy a Minotauruszok eltűnése valójában egy valláson alapuló polgárháború következménye. Az ősi relígió szerint Baphometet kellett imádni, de ahogy „a szürkének is van legalább 50 színe”, így ez az isten túlságosan gonosz volt a bikafejűeknek, s egyszerűen elkezdték dicsőíteni a kevésbé, ám még mindig eléggé gonosz kúszóistent, Torogot. Természetesen az Underdark és a hozzá közelálló településeken nem teremtett divatot, pontosabban nem vetette meg a lábát a tolerancia, aminek köszönhetően a labirintusvédők 300 éve eltűntek.

A tolerancia hiányát pótolva, az előitéletek száma fennségesen megnőt. Itt van például ez a..pincérlány. Csak nekem számolta fel a csudálatos duergarsert 7 ezüstért,míg a többiek mosogatóleve csupán 2 ezüstbe került. S miért? Az egy dolog, hogy a duergarser sokkal minőségesebb, de akkor sem kerülhet ennyivel drágábban. Meggyőződésem, hogy ez a szuka soviniszta. Rohadék kis féllány, biztos a nemiszerve is fél. Tőlem félhet! Muhahhaaha! A duergar így veszteget el 5 drágaságos, fénylő, a gazdijához visszakívánkozó aranytallért.


A Holtak Könyve – Kilencedik játékalkalom

Thunderspire - Hetedik Nap

Bankrot pedjaster