Háziszabályok

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

HomeAdventure LogCharactersWiki MainClues

1.) Action Pointok

Minden harc elején, mindenkinek 1 action point-ja van. És maximum csak 1 lehet.

Miért? Mert nyűgnek látom az action pointok számlálását, és ahogy látom Ti se nagyon tudjátok számon tartani hogy akkor hány van, és mikor használtátok el. Tisztább ez, minden harcban 1 és csókolom.

2.) Díjak

Minden harc végén “díjakat” osztok ki a szerepjátékért. Három fajta díj van:

Bronz: +1
Ezüst: +2
Arany: +3

Ezeket a díjakat beválthatjátok bármikor, és hozzáadhatjátok a bármelyik dobásotokhoz. Akár támadás, akár sebzés, akár skill check.

Ezzel azt akarom elérni, hogy ösztönözzelek titeket a szerepjátékra, és ne a kockadobálásra. Hogy ott legyetek a térképen, ne pedig csak a székben. Ezek a bónuszok nagyon jól jöhetnek pl egy Keegan ellen amikor már nyilvánvaló hogy haldoklik, és tudjátok már hogy az AC-je 20 körül mozog, és valaki a kegyelemcsapás támadására 19-et dob.

3.) Action-ök permutálása

A játékos move action-je a következő támadásik érvényes. Tehát, ha valaki sebessége 7, és a harmadik lépés után támad, akkor úgy számoljuk hogy a move action után elvégezte a standardját, és lezárta a move-ot.

4.) Újjáélesztés

  • Az újjáélesztéshez való összetevők (amiket a papnak be kell szereznie) a páciens szintjeiként 500 aranyba kerülnek. Tehát egy ötödik szintű karakter felélesztésének hozzávalói 2500 aranyba kerülnek, ez mellett még 680 arany a pap bére. Összesen 3280 arany.
  • A karakter a halálából való visszatérés után a szintjének megfelelő büntetést kap a sebzésére. A szintje felének (felfelé kerekítve) megfelelő büntetést a támadásaira, és a védelmeire (AC,FORT, REF, WILL). Ezek a büntetések minden egyes harc után csökkennek egyel. Azaz öt harc után lenne ismét olyan, mint amikor meghalt.
  • A karakter veszít egy szintet az újjáélesztés során. A szint csak az előző szintjei felének megfelelő számú harc után tér vissza

5.) Kivételek

Bizonyos esetekben, amikor a játékosok ötletes megoldásokkal lépnek elő kivételt teszek a szabályok alól és félreteszem az előreeltervezett játékmenetet a játékélmény fokozása érdekében.

Háziszabályok

Bankrot pedjaster